Advies of meer informatie nodig?
Bel 024-6844226 of mail info@baarsfietsen.nl

Tarieven

Baars Fietsen heeft een uurtarief van €66,-

Onderhoudsbeurt
Een onderhoudsbeurt duurt standaard een uur, tenzij er meer werk is aan de fiets. In dit geval maken wij een begroting en nemen wij telefonisch contact op om te overleggen. Bij het brengen van de fiets in de winkel kunnen we vooraf op verzoek een inschatting maken voor de totale kosten.

Hieronder staan enkele voorbeelden van reparatiekosten.

Lekke band
Een band plakken doen wij niet, dat is te onbetrouwbaar, wij vervangen altijd de binnenband. Een binnenband vervangen voor een normale fiets kost rond de €26-29 euro, inclusief de binnenband en eventuele velg lint indien nodig.
Het tarief is hetzelfde voor elektrische fietsen, tenzij de fiets een voor- of achterwielmotor heeft waarvan de band lek is. In dit geval duurt het gemiddeld langer en zullen de kosten iets oplopen.

Band vervangen
De prijs daarvan hangt erg af van de kwaliteit van de nieuwe band. Wij hebben buitenbanden vanaf € 20,- tot ongeveer € 50,-. Hoe duurder de band, des te beter de lekbescherming en de levensduur. Inclusief montage en binnenband, variëren de kosten tussen de € 45,- en € 75,-

Remmen
Remblokken vervangen gaat ongeveer vanaf een kwartier per wiel. Met een uitzondering voor hydraulische rem, deze duren langer. Hier heeft u de optie tussen de duurzaamheid van de remblokken, deze gaan vanaf €6,95 euro per set tot €18,50. De duurdere, meer duurzame blokken slijten minder snel en gaan gemiddeld langer mee.

Het vervangen van de rem- en versnellingskabels kost meestal zo’n 20 minuten (€22) met een nieuwe kabel voor €2,50-€7.50, afhankelijk of een buitenkabel ook nodig is. Als er meer werk nodig is voor het repareren van de remmen of versnellingen zullen wij dit overleggen.

Versnelling
Het best is om daarmee even langs te komen. Soms is het even bijstellen voldoende om doortrappen te verhelpen. (kost € 5) Maar het kan ook zijn dat er van alles versleten is, zoals bij een fiets met derailleurversnelling. Dan kunnen de kosten oplopen tot € 200,- voor vervanging van ketting en tandwielen.

Schadetaxatie
Als een verzekering of tegenpartij daar om vraagt, kunnen wij een schaderapport of taxatie maken. Ook kunnen wij een schade afhandelen als er een schade expert wordt ingeroepen.
Dit is geen vrijblijvende offerte. De kosten voor een taxatie/schaderapport bedragen 10% van de schade met een minimum van € 66,-.
Uiteraard brengen wij dit bedrag niet in rekening als u de schade door ons laat maken.