Advies of meer informatie nodig?
Bel 024-6844226 of mail info@baarsfietsen.nl

Fietsverzekeringen

Veel mensen verzekeren hun fiets, vooral hun E-bikes. Als eerste denkt men aan diefstal. Maar tegenwoordig kan je meer verzekeren dan dat. Wij merken dat wij vaker beschadiging van de fiets claimen dan gestolen fietsen.

Pakketten
Je kan dus kiezen voor alleen diefstal schade van de fiets. Dat houdt in dat als je fiets gestolen wordt, je een nieuwe fiets krijgt. De eerst 3 jaar krijg je die volledig vergoed. Bij diefstal vervalt je oude polis, en ben je dus weer premie kwijt als je de vervangende fiets wilt verzekeren.

Beschadiging
Vanwege de hoge schadebedragen bij beschadiging van de moderne elektrische fiets, adviseren wij om naast diefstal de fiets te verzekeren voor beschadiging. Bij een schade, onafhankelijk van wie de veroorzaker is, betaal je alleen een eigen risico van een € 35,- en de rest is voor de verzekering.

Pechhulp
Bij dit pakket zit ook pechhulp. Dus kan je fiets niet meer rijden, dan kan je bellen met de hulplijn van de verzekering en wordt je thuis gebracht. Gratis! Denk eraan om dit noodnummer samen met je polisnummer in je telefoon op te slaan.

Duur van de verzekering
De meest verkochte verzekering duurt 3 jaar. Maar je kan ook voor 1 jaar of 5 jaar afsluiten. Hoe langer je verzekerd, hoe goedkoper de premie per jaar. Wordt je fiets gestolen, dan ben je de vooruitbetaalde premie kwijt.
De ANWB heeft nu een doorlopende polis. Die betaal je per jaar. Wordt je fiets gestolen, dan blijft de premie staan, en kan je de nieuwe fiets op dezelfde polis door laten lopen.

Verzekeraars
Wij werken met 2 maatschappijen, de Enra en de ANWB. Beide hebben min of meer vergelijkbare diensten. Door een andere regio indeling is de ANWB goedkoper in Nijmegen, en de Enra buiten Nijmegen.
Wij kunnen bij de verkoop van de fiets in de winkel direct een verzekering afsluiten. De premie wordt dan later met een incasso bij u geïnd. Bij een schade kunnen wij makkelijk en sneller de afhandeling doen van de bij ons afgesloten verzekeringen.

Kosten
De premie is afhankelijk van veel factoren. Globaal kan je zeggen dat het rond de € 90,- per jaar kost om een fiets van € 2500,- te verzekeren voor diefstal, beschadiging en pechhulp.