Advies of meer informatie nodig?
Bel 024-6844226 of mail info@baarsfietsen.nl

Bedieningseenheid

De bedieningseenheid is vaak gecombineerd met een display. Er zijn vele soorten bedieningseenheid. Van simpele kastjes met een paar knopjes met led lampjes tot hele kleuren displays met mogelijkheid voor navigatie. Knoppen zijn er voor aan/uit, mate van ondersteuning, verlichting, mee-loop-hulp en bijvoorbeeld kilometer informatie. Als er alleen ledlampjes op de display zitten geven die meestal weer in welke ondersteuningsstand er gereden word en hoe vol de accu is.

Veel fietsen zijn voorzien van een lcd display. Deze zijn uitgebreider. Ze zijn of van de fiets af te halen om mee te nemen, of permanent vastgeschroefd. Het idee van een afneembare display is, dat de fiets minder interessant is voor diefstal. Het nadeel is dat een losse display eerder valt of stuk gaat en dat de verbinding met de fiets storing gevoeliger is.
Moderne Lcd displays zijn er met een kleurenscherm, hebben vaak Bluetooth om een verbinding te maken met navigatie apps op een smartphone en hebben veelal een usb aansluiting voor het opladen van telefoon of losse navigatiesystemen.