Advies of meer informatie nodig?
Bel 024-6844226 of mail info@baarsfietsen.nl

Fietsenplan

Er is een regeling waarbij een werknemer van het bruto salaris een fiets mag aanschaffen via de werkgever, bekend als het fietsenplan. Omdat dit nu eigenlijk via de werkkostenregeling gaat, ligt het aan de werkgever of en hoe ze de regeling uitvoeren. De voorwaarden en het bedrag verschillen nu enorm. Er zijn zelfs bedrijven die een fiets schenken tot wel € 1500,-. Meest voorkomend is nog steeds dat de werknemer een fiets tot € 750,- kan aanschaffen van het bruto salaris. Omdat je 19 tot 49% loonbelasting betaald heb je gemiddeld een belastingvoordeel van zo’n € 250,-.

Bij de werkgever kan je navragen of er een regeling is, en vervolgens onder welke voorwaarden.

Voor de klant en ons is het het makkelijkst en goedkoopst als er direct zaken gedaan worden met de werkgever. Sinds het bestaan van het fietsenplan zijn er ook aanbieders actief als tussenpersoon. Grotere werkgevers kiezen daar vaak voor omdat ze dan minder administratie hebben. Echter, die bedrijven doen dat niet gratis.

Nationale fiets projecten (NFP), Fiscfree
Fiscfree is de bekendste tussenpersoon. De rekening voor deze “dienst” komt te liggen bij de fietsenmaker en kan bij Fiscfree oplopen tot € 150,-. Sommige werkgevers is het gelukt toch weer een korting voor de werknemers te bedingen bij Fiscfree, maar die is zelden hoger dan 5% van de fiets prijs.

De vergoeding die wij betalen aan Fiscfree is zo hoog, dat wij onder onze kostprijs uitkomen. Nu kunnen wij stoppen met Fiscfree, maar wij willen onze klanten toch de mogelijkheid geven bij ons een fiets aan te schaffen. Daarom hebben wij het volgende vergoedingensysteem bedacht.

Fiets prijs tot € 1000,- bijbetalen 10% van de fiets prijs. Onze kosten aan Fiscfree 15% van de fiets prijs.
Fiets prijs van € 1001,- tot € 1500,- bijbetalen € 75,-. Onze kosten aan Fiscfree € 150,-.
Fiets prijs van € 1501,- tot €2500,- bijbetalen € 50,-. Onze kosten aan Fiscfree € 150,-.
Fiets prijs vanaf € 2501,- geen bijbetaling. Onze kosten aan Fiscfree € 150,-.

Voor afgeprijsde fietsen zijn afhankelijk van prijs en model andere voorwaarden van toepassing.