Advies of meer informatie nodig?
Bel 024-6844226 of mail info@baarsfietsen.nl

Trapsensor

Er zijn twee soorten trapsensoren.

Rotatiesensor

De rotatiesensor meet de draaien van de pedalen. Als de pedalen rondgaan zal de motor aangaan, het maakt hierbij niet uit of u veel of weinig kracht zet. De snelheid van de fiets regelt u door de hoogte van de ondersteuningsstand. Hoe hoger de stand, hoe hoger de snelheid.
Het voordeel van dit systeem is dat u met weinig inspanning makkelijk vooruit komt. Vooral als fietsen voor u wat moeilijker gaat kan dit een voordeel zijn.
Het nadeel van dit systeem is dat de fiets uw snelheid bepaald en het minder voelt als gewoon fietsen, maar een beetje als een brommertje. Het aan- en uitgaan van de motor voelt een beetje willekeurig.

Krachtsensor

De krachtsensor voelt de druk op de pedalen. Meer druk is meer ondersteuning, minder druk is minder ondersteuning. U bepaalt dus zelf uw snelheid. De hoeveel hulp u krijgt hangt af van de ondersteuningsstand die u kiest. Bijvoorbeeld: U kunt met veel hulp een steile heuvel op, u kunt met weinig hulp lekker doorfietsen.
Het voordeel van dit systeem is dat het voelt als gewoon fietsen. U zet meer kracht, de fiets versnelt. U stopt met kracht zetten, de motor stopt meteen.
Het nadeel van dit systeem is dat u wel een inspanning moet kunnen leveren om ondersteuning te kunnen krijgen.

Er zijn ook fietsen met een combinatie van beide sensoren.